Vážna dopravná nehoda autobusu SAD a vlakovej súpravy, ktorá sa stala ešte v marci 2021 pri Banskej Bystrici, mala pomerne zvláštnu dohru. Ako to už býva, spočiatku nik nechcel prijať zodpovednosť za vznik udalosti a dlho bolo predmetom policajného šetrenia, kto vlastne dopravnú nehodu zapríčinil. Jednalo sa pritom o udalosť s vážnymi následkami na zdraví prepravovaných pasažierov i na majetku účastníkov. Zničený bol autobus, poškodené boli vlaková súprava, trať, i ďalší verejný a súkromný majetok. Neskôr, napriek pomerne jasným záverom vyšetrovania prevádzkovateľ linkového autobusu nedal súhlas s úhradou poistného plnenia poškodenej a poisťovňa preto nechcela vyplatiť odškodnenie.

Poškodená, pani Eva, nepredpokladala, že autobusový prepravca sa k veci postaví tak, že jej prakticky obmedzí prístup k náhrade škody na zdraví z povinného zmluvného poistenia (PZP) autobusu. Očakávala, že práve spoločnosť, v ktorej vozidle sa ako riadne platiaca zákazníčka v čase nehody viezla, by mala mať záujem na tom, aby bola ona čo najskôr odškodnená. No, nestalo sa tak.

Prípad sme prevzali a napokon sa nám mimosúdne podarilo vyčísliť a získať všetky nároky poškodenej. Za škodu na zdraví a súvisiace nároky sme jej získali odškodnenie v celkovej hodnote takmer 53 tisíc eur. Bez našej pomoci by sa možno ešte aj dnes komplikovane súdila a svoje nároky. Odškodnenie pani Eve poslúžilo hlavne na zložitú liečbu a ako-taký návrat do života. Pani Eve prajeme už len veľa zdravia a spokojnosti.