Ani desaťtisíce zdravie nevrátia, môžu ale účinne pomôcť pokryť liečbu, ktorá v tomto prípade vyšla na 14 751 EUR.

Pani Zdenka (okres Rimavská Sobota) bola ešte v roku 2020 vážne zranená pri nešťastnej dopravnej nehode, ktorú počas bieleho dňa zapríčinil mladý vodič. Ten sa nedostatočne venoval riadeniu motorového vozidla BMW a vo vyššej rýchlosti zrazil cyklistku tak, že jej prudkým nárazom spôsobil mnohopočetné zranenia v oblasti hlavy, hrudníka, horných i dolných končatín. Liečba si vyžiadala niekoľko mesiacov. Za prečin ublíženia na zdraví bol mladík následne právoplatne odsúdený na podmienečný trest a zákaz činnosti vedenie motorového vozidla. Zo začiatku otázka zavinenia nehody vôbec nebola taká jasná a poisťovateľ sa v priebehu šetrenia úhradu odškodnenia pokúšal namietať.

Za zdravotnú starostlivosť poskytnutú počas liečby poškodenej poisťovateľ z PZP vozidla škodcu uhradil sumu 14 751 EUR. Okrem toho sme poškodenej získali postupne viac ako 33-tisíc EUR odškodné za utrpenú bolesť a trvalé následky, ktoré úraz zanechal. V priebehu konania by podľa predloženej dokumentácie samotná poškodená získala sotva polovicu. Získané odškodnenie pritom ešte nie je konečné. Účinne ale už teraz pomáha pri zdĺhavej rehabilitácii a náročnom návrate klientky do života.

Cyklistov zaraďujeme k najzraniteľnejším účastníkom cestnej dopravy. Polícia neustále upozorňuje na dodržiavanie predpisov a ohľaduplnosť voči týmto i ostatným zraniteľným skupinám. Chodci a cyklisti pri dopravných nehodách veľmi často ťahajú za kratší koniec, zdravotne i finančne…

Poznáte podobné prípady a chcete tiež pomôcť? Kontakujte nás.